Onderwijs: Leren met Lef en Liefde

Zijn-plek: Leren met Lef en Liefde is een kleinschalig initiatief dat onderwijs biedt aan kinderen en jongeren waarbij het zelfvertrouwen gevoed en de persoonlijkheid bevestigd wordt. Mensen bloeien op en durven meer als ze mogen zijn wie ze zijn en als ze voelen dat er van ze gehouden wordt om wie ze zijn.

Wij bieden onderwijs op maat voor kinderen en jongeren die voor een deel of tijdelijk niet meer naar school gaan of kinderen die ander onderwijs nodig hebben. Samen met de ouders en de school (samenwerkingsverband) maken we een plan op maat.

Zijn-plek: Leren met Lef en Liefde kijkt naar wat een kind wel kan en waar hij of zij goed in is en zoekt naar mogelijkheden om hierbij aan te sluiten. We zoeken naar nieuwe manieren. In goed overleg met de ouders wordt een ontwikkelingsperspectief opgesteld. Dit is uitgangspunt voor een passend aanbod. Het kind volgt (voor een deel) onderwijs buiten de school maar blijft wel ingeschreven bij de school.

Ook voor kinderen of jongeren die niet meer ingeschreven staan bij een school wil de Zijn-plek een plek bieden waar positief aan de toekomst van het kind/jongere gewerkt kan worden. Door het opstellen van een maatplan en door het aanbieden van vakoverstijgende projecten werken we aan de benodigde (kern)doelen en competenties. Zo wordt het leren en het leven weer een avontuur! En bouwen we samen aan het toekomstperspectief van het kind.

Zijn-plek: Leren met Lef en Liefde heeft de beschikking over een prachtig gebouw en terrein met veel mogelijkheden in een schitterende bosrijke omgeving. Een plek midden in de natuur met veel rust en ruimte om binnen en buiten jezelf te kunnen zijn!!

Onderwijs3